HOME

PROGRAM

ADVERTISING
CONTACT US
EMAIL US
FEEDBACK
BATV TEAM
VIDEO CLIPS
ENGLISH

 

 

 
 
 
 

Od 3 do 5 maja 2012 godine u Tribeca Cinema u New Yorku, održan je 9 po redu Bosansko Hercegovački Film Festival. Od ukupno 16 prikazanih filmova, nagrade su osvojili:

Film "Circus Columbia" za najbolji igrani film, "Film Mobitelom" za najbolji dokumentarni film,

a " Short for Vanessa B" za najbolji kratki film na BHFF 2012.

 

 
 

 


Krajem marta 2012 godine, Reis-ulema Dr. Mustafa ef. Cerić je boravio u New Yorku gdje se uspio sastati za članovima Bosansko Hercegovačke zajednice u Islamskom Centru u Astoriji.

 

 

 

 


U petak i subotu 13 i 14 januara 2012 godine održan je tradicionalni Balkan Festival u Brooklynu, NY pod nazivom " Zlatne Uste Golden Festival". Festival se održava svake godine u Grand Prospect sali i na festivalu je ove godine učestovao 71 muzički bend. Više informacija o festivalu na www.goldenfest.org

 

 

 

 


U ponedeljak , 5 decembra, 2011 godine u New Yorku je održana premijera filma U zemlji krvi i meda koji je režirala i producirala Angelina Jolie. Naša ekipa je prisustovala premijeri filma i napravila kratku reportažu:

 

 

Izjave rediteljke Angeline Jolie i kraći intervjui sa glavnim glumcima filma "U zemlji krvi i meda"

 

 

 

 

25.10.2011 godine, Milorad Dodik je održao predavanje na Columbia univerzitetu

 

 

 

 

BiH fudbalska reprezentacija je 2.9.2011 godine odigrala prijatelljski susret sa reprezentacijom Meksika u Atlanti i izgubila sa 2:0. Naša ekipa je napravila reportažu prije i za vrijeme utakmice i kraće klipove moze pogledati ispod

 

 

 

 

 

 

 

Go to top


Home | Program  | Contact | Feedback | Email

Copyright 2012@BATV